En anderledes take away
Når du skal beslutte, hvilken form for take away du skal vælge, er der mange, der sværger til take away i form af fastfood. Fordelen ved at vælge fastfood er, at man ofte ved netop, hvad man kan forvente af maden. Hvis du derimod ønsker at prøve en lidt anderledes form for take away, skal du vælge tapas take away.
Oplev spansk autenticitet i maden
Hvis du vælger tapas som take away, vil du ikke blive skuffet med denne lidt atypiske take away. Oprindeligt kommer navnet Tapas fra det spanke udsagnsord ’Tapar’, der betyder ’at dække’ på dansk. Denne oversættelse har dog ingen relation til, hvad vi i dag forbinder med tapas. Tapas forbindes i dag mere med et mindre måltid i form af snacks eller en appetitvækker.
Typisk vil tapas bestå af hvidt brød med forskellige typer pålæg inspireret at spanske madtraditioner, hvilket f.eks. kunne være skinke (jamón), ost (queso), peber (pimiento), pølse (chorizo) eller forskellige typer fisk (pescado).
Hvornår skal tapas indtages?
I forhold til tapas som take away kan tapas-måltidet indtages på alle tidspunkter i døgnet, men helt traditionelt ynder spanierne at indtage det mellem arbejde og aftensmad eller som aftensnack.
Hvis man ser bort fra den spanske madtradition, er tapas altså et måltid, der fås i mange afskygninger både varmt og koldt, hvorfor det i forbindelse med danske madtraditioner kan indgå på alle tidspunkter i døgnet.
Når du skal beslutte, hvilken form for take away du skal vælge, er der mange, der sværger til take away i form af fastfood. Fordelen ved at vælge fastfood er, at man ofte ved netop, hvad man kan forvente af maden. Hvis du derimod ønsker at prøve en lidt anderledes form for take away, skal du vælge tapas take away.
Oplev spansk autenticitet i maden
Hvis du vælger tapas som take away, vil du ikke blive skuffet med denne lidt atypiske take away. Oprindeligt kommer navnet Tapas fra det spanke udsagnsord ’Tapar’, der betyder ’at dække’ på dansk. Denne oversættelse har dog ingen relation til, hvad vi i dag forbinder med tapas. Tapas forbindes i dag mere med et mindre måltid i form af snacks eller en appetitvækker.
Typisk vil tapas bestå af hvidt brød med forskellige typer pålæg inspireret at spanske madtraditioner, hvilket f.eks. kunne være skinke (jamón), ost (queso), peber (pimiento), pølse (chorizo) eller forskellige typer fisk (pescado).
Hvornår skal tapas indtages?
I forhold til tapas som take away kan tapas-måltidet indtages på alle tidspunkter i døgnet, men helt traditionelt ynder spanierne at indtage det mellem arbejde og aftensmad eller som aftensnack.
Hvis man ser bort fra den spanske madtradition, er tapas altså et måltid, der fås i mange afskygninger både varmt og koldt, hvorfor det i forbindelse med danske madtraditioner kan indgå på alle tidspunkter i døgnet.