Kort overblik over dine tænders udvikling

Vi starter alle med mælketænderne


De første tænder man får, kaldes for mælketænderne. Mælketænderne bryder frem på forskellige tidspunkter, men de skal nok komme frem og i 2-3-års alderen, kan de fleste børn vise hele 20 flotte mælketænder frem.

Mælketænderne skiftes ud i 6-års alderen

Når børn når en alder på 6 år, begynder udskiftningen af mælketænderne.Her oplever barnet en længere årrække med rokketænder, der sporadisk falder ud, så nye tænder kan bryde frem. Når barnet er omkring 12-14 år, kommer 12-års tænderne frem efterfulgt af den sidste udskiftning af tænderne, hvor visdomstænderne kommer frem. Det er meget forskelligt, hvornår folk får visdomstænder (de bagerste kindtænder), men det sker typisk i alderen 18-26 – nogle får dem dog aldrig.

Utilfreds med tændernes udseende? LITEWIRE retter dine tænder


Det er ikke alle, som er garanteret et fuldstændig lige tandsæt efter tændernes udvikling fra barn til voksen. Er man meget utilfreds med sit smil, kan man få LITEWIRE på en Tandklinik Brønshøj

LITEWIRE er en diskret tandbøjle, som kan bruges til simple tandretninger af de forreste tænder. Mange voksne vælger at få en LITEWIRE-bøjle, til at udjævne mellemrum mellem tænderne eller blot for at få et mere lige tandsæt. Behandlingen tager kun 6 måneder, hvilket gør LITEWIRE til en attraktiv tandretningsmetode. Overvejer du, om LITEWIRE kan være den rigtige løsning for dig, kan du med fordel kontakte en certificeret tandlæge i LITEWIRE-tandbøjler.