Hvor lang tid kan man gå med hul i tanden?

Er du nervøs for eller i tvivl om, om du har fået et hul i én af dine tænder, eller ved du bare ikke, hvor længe man kan gå med et hul i tanden, før man bør gå til sin tandlæge? I dette indlæg forsøger vi at gøre dig en smule klogere på, hvad du skal gøre, hvis du får et hul i tanden.

Hvor lang tid kan man vente med tandlægebesøg?

Hos tandlægen bliver vores tand- og mundsundhed som bekendt vurderet. Faktisk vurderes vores mundsundhed ud fra en række parametre, hvorefter vi bliver sat i forskellige kategorier. Kategorierne vil påvirke, hvor ofte vi er nødt til at gå til tandlæge. Derfor kan det også være forskelligt fra person til person, hvor ofte vedkommende bliver indkaldt til et tandlægetjek. Jo dårlige mundsundhed, jo oftere vil du blive indkaldt til tjek.

Og når det kommer til huller, kan der faktisk gå lang tid, fra et begyndende til et regulært hul – måske endda op til flere år.

Tag til tandlæge, når du bliver indkaldt

Da der netop godt kan gå flere år fra, et hul er begyndende, til det rent faktisk er opstået, kan du som regel godt vente med at tage til tandlæge i Vejle, til du bliver indkaldt næste gang. Det er dog under forudsætning af, at du stadig børster dine tænder ordentligt. Bor du i området, kan du naturligvis også kontakte din lokale tandlæge i Vejle, hvis du er i tvivl om, hvor længe du kan vente.