Det skal du vide inden, du går i gang med gulvafslibning selv.

Er dit trægulv blevet gammelt og trist at se på, kan det være, at det trænger til en omgang gulvafslibning. Men skal du selv slibe dit gulv, er der et par ting, du skal være opmærksom på, hvis du ønsker et flot resultat. Her får du et par tips og tricks.

Sådan gør du klar til at slibe gulvet

Inden du begynder at slibe gulvet, er det vigtigt, at du har gjort fuldstændig klar. Det betyder, at du skal:

  • Vaske og rense gulvet
  • Skrabe skidtet fra gulvet helt væk
  • Dukke søm og skrue skruer ned
  • Afdække resten af huset

Derudover skal du også huske, at du ikke skal hente maskinerne før du reelt er helt klar til at gå i gang, da du ellers vil komme til at betale for at have maskinerne stående uden, du rent faktisk bruger dem.

Find den rigtige teknik

Når du går i gang med en gulvafslibning, er det vigtigt, at du finder den rigtige teknik. Vælg altid den rigtige kornstørrelse og kør f.eks. ikke for tæt på kanten, da du vil kunne komme til at ødelægge dine paneler. Begynd med at slibe kanterne med en kantsliber og en vinkelsliber til hjørnerne. Herefter kan du bruge den store maskine. Lad vær med at stå stille med maskinen og arbejd dig altid systematisk fremad for det bedst mulige resultat. Husk altid at afslutte arbejdet med at give gulvet en omgang olie.

Har du ikke mod på at selv at slibe gulvene, så kontakt en professionel

Er du i tvivl, om du har evnerne og tålmodigheden til at begive dig ud i en gulvafslibning, anbefales det, at du kontakter et professionelt firma, som kan slibe dine gulve for dig. På den måde er du sikker på, at du får et flot resultat, som du kan være tilfreds med.