Tandblegning – hvad må man spise

Gule tænder er aldrig sjovt

Gule tænder kan give et ordentligt slag i selvtilliden – nogle gange kan det endda lede til, at man forsøger at skjule sit smil. Og det er langt fra altid, at misfarvningen i tænderne skyldes dårlig hygiejne. Mange vælger alligevel at få foretaget en tandblegning for at opnå hvidere tænder. Her bør man dog være ekstra opmærksom på, hvordan fødevarer spiller ind i den proces.

Spis “hvidt” i 48 timer

Tænderne er utroligt modtagelige over for farvestoffer efter en tandblegning. I op til 48 timer efter en tandblegning bør man derfor spise og drikke “hvidt”. Det lyder måske en anelse vagt, men overordnet betyder det blot, at man bør undgå fødevarer med en masse farvestoffer i sig som f.eks. rødbeder, karry og tomatretter. I stedet bør man spise ris, kylling og andet “farveløst” mad, som ikke ender med at misfarve tænderne.

Skær ned på kaffe og cigaretter, og oplev forskellen

Det er dog ikke kun i de to døgn, at tænderne kan blive misfarvet af mad og drikke. Kaffe, te og rødvin er nogle af de helt store syndere ifm. gule tænder, men rygning er nok de hvide bissers største fjende. Man bør derfor være opmærksom på disse, vil man gerne vil bevare sine hvide tænder – tandblegning eller ej.