Udenlandsflytning til Sverige

At flytte til udlandet indbyder først og fremmest til mange nye kulturelle oplevelser. Vi er heldigvis ikke alt for forskellige i Sverige og Danmark, men der er selvfølgelig visse forskelle: sproget, mængden af sne om vinteren, de mange træhuse og særegne naturområder. Rejs til Stockholm og nyd en omgang svensk fika (kage og kaffe), tag på shopping eller besøg Nobelmuseet – der er mange gode grunde til at flytte til Sverige.

Godt at vide, inden du flytter

1. Opholdstilladelse

Hvis du er dansk statsborger, kan du frit bo, studere og arbejde i Sverige. Hvis du planlægger at opholde dig i landet i mere end 12 måneder, kræver dette blot, at du folkeregistrerer dig i landet. Det kan du gøre ved personligt fremmøde på Skatteverket.

2. Sygesikring

Du er sikret lægehjælp på lige fod som en svensk statsborger. Ligesom i Danmark er sundheds- og lægehjælp finansieret af de offentlige – der kan dog forekomme patientafgifter, hvor man skal betale lidt selv.

3. Meld flytning

Når du er flyttet, skal du huske at melde flytningen til det svenske folkeregister. Det gør du ved at møde op på det kommunale skattekontor – her får du også et svensk personnummer. Husk pas og evt. leje- eller købskontrakt på din bolig i Sverige. Husk også at melde din fraflytning fra din gamle bopælskommune i Danmark.

Mangler du hjælp til flytningen?

Den nemmeste måde at komme sikkert til Sverige er ved at bruge et professionelt flyttefirma. De tager sig af alt det praktiske arbejde, så du og familien kan slappe af og koncentrere jer om andre ting. Flyttefirmaet hjælper med det, som I ønsker hjælp til. Det betyder, at I selv bestemmer flytteforløbet. Flyt til Sverige med Holger Danske, som er et flyttefirma, der har mange års erfaring med internationale flytninger – herunder flytning til Sverige. De står for nedpakning, afmontering af møbler, transport, udpakning, opstilling i det nye hjem samt slutrengøring, hvis det ønskes. Med et flyttefirma slipper I altså for mange bekymringer og kommer sikkert og nemt til Sverige.